Kā mērcēt sēklās, lai tās ātrāk dīgtu: triks tomātu un gurķu sēklām

Mēs jums pastāstīsim, kā “pamodināt” sēklas pirms stādīšanas un palielināt ražu par 30%.

Pieredzējuši dārzkopji pirms sējas bieži vien mērcē sēklas. Šis paņēmiens palīdz tās “pamodināt” – paātrināt dīgšanas un sakņošanās procesu.

Kā mērcētu sēklas tomātu un gurķu labākai dīgtspējai – pastāstīsim  tālāk.

Kāmērcēt sēklas pirms stādīšanas

Viens no šķīdumiem, kurā var mērcēt gurķu vai tomātu sēklas pirms stādīšanas, ir sodas ūdens šķīdums. To izmanto, lai “pamodinātu” un uzlabotu gurķu un tomātu dīgtspēju. Šāds šķīdums padara sēklas arī izturīgākas, piemēram, pret dažādiem kaitēkļiem un kaitēm.

Kā mērcēt gurķu un tomātu sēklas

1 tējkaroti sodas iemaisiet 1 glāzē silta ūdens. Sēklas mērcējiet vismaz 12 stundas (ne ilgāk kā 24 stundas), izžāvējiet un tad sējiet.

Lasi vēl: Stilists nosauca šī pavasara antitendences: neņemiet šādus džemperus pat par brīvu

Kā tas darbojas

Sodā esošās vielas palīdz mīkstināt sēklu apvalku un tādējādi stimulē augšanu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Diedzētas sēklas ir izturīgākas un noturīgākas pret nelabvēlīgiem apstākļiem. Šādā veidā jūs varat palielināt ražu gandrīz par trešdaļu.

 

 

 

Leave a Comment