Mēs jums pastāstīsim, kā “pamodināt” sēklas pirms stādīšanas un palielināt ražu par 30%.
Pieredzējuši dārzkopji pirms sējas bieži vien mērcē sēklas. Šis paņēmiens palīdz tās “pamodināt” – paātrināt dīgšanas un sakņošanās procesu.
Kā mērcētu sēklas tomātu un gurķu labākai dīgtspējai – pastāstīsim tālāk.
Kāmērcēt sēklas pirms stādīšanas
Viens no šķīdumiem, kurā var mērcēt gurķu vai tomātu sēklas pirms stādīšanas, ir sodas ūdens šķīdums. To izmanto, lai “pamodinātu” un uzlabotu gurķu un tomātu dīgtspēju. Šāds šķīdums padara sēklas arī izturīgākas, piemēram, pret dažādiem kaitēkļiem un kaitēm.
Kā mērcēt gurķu un tomātu sēklas
1 tējkaroti sodas iemaisiet 1 glāzē silta ūdens. Sēklas mērcējiet vismaz 12 stundas (ne ilgāk kā 24 stundas), izžāvējiet un tad sējiet.
Lasi vēl: Stilists nosauca šī pavasara antitendences: neņemiet šādus džemperus pat par brīvu
Kā tas darbojas
Sodā esošās vielas palīdz mīkstināt sēklu apvalku un tādējādi stimulē augšanu.
Diedzētas sēklas ir izturīgākas un noturīgākas pret nelabvēlīgiem apstākļiem. Šādā veidā jūs varat palielināt ražu gandrīz par trešdaļu.